LRA pieprasa Ministru prezidentam nekavējoties apturēt Māra Skujiņa apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatam

Pamatojoties uz informāciju, kas nonākusi publiskajā telpā par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidāta Māra Skujiņa saistību ar Finanšu policijas kriminālprocesos figurējošo uzņēmēju Māri Martinsonu, PPA “Latvijas Reģionu Apvienība” (LRA) pieprasa ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) nekavējoties likt finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) apturēt Skujiņa virzīšanu attiecīgajam amatam, ņemot vērā interešu konflikta pazīmes.

Kompromitējošie fakti, kas ir nonākuši sabiedrībā, ir pietiekams iemesls, lai apšaubītu Māra Skujiņa izvirzīšanu attiecīgajam amatam, kā arī viņa spēju pildīt savus amata pienākumus. Īpaši tas attiecas uz tā saukto “būvnieku lietu”, kurā tika aizturēts Martinsons un kur tieši VID Finanšu pārvaldes policija veica izmeklēšanu – policija bija atklājusi, ka vairāki uzņēmēji savos projektos reģistrēja realitātē nekad nenotikušus darījumus ar neeksistējošām firmām. Dokumentus iesniedza VID, lai saņemtu PVN atmaksu.

Edvards Smiltēns, LRA ministru prezidenta amata kandidāts, 12. Saeimas deputāts: “Ja mediju sniegtā informācija ir patiesa, tad šis ir “Koļegovas skandāls – 2”. Tā ir kārtējā nekaunība un cinisms no finanšu ministres Dana Reiznieces-Ozolas puses – tik nozīmīgam amatam kā VID ģenerāldirektors virzīt cilvēku ar apšaubāmu reputāciju un saistību ar neviennozīmīgi vērtētiem uzņēmējiem. Maz ticams, ka informācija par šo cilvēku pagātni un saistībām ministrijai nebija iepriekš zināma. Tomēr izskatās, ka nevienu nav mulsinājis fakts iespējamo interešu konfliktu, situācijā, kad VID ģenerāldirektors un uzņēmējs, kurš figurē lietā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un kura lietu izmeklēja VID pakļautībā esošā Finanšu policijas pārvalde, ir biznesa partneri un dažādos veidos sadarbojušies jau kopš 2012. gada.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju, LRA frakcija uzskata, ka cilvēks pār kuru krīt tik liela šaubu ēna nevar ieņemt tik nozīmīgu amatu, un viņa apstiprināšana ir jāaptur tūlīt.”

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment